Harvard’dan Dahi Türk Fizikçi Furkan Öztürk MOBİGEN Öğrencileriyle Buluştu

Harvard Üniversitesi’ndeki dahi Türk fizikçi Furkan ÖZTÜRK, 30 Ekim 2023 tarihinde MOBİGEN öğrencileri ile bir araya geldi. Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Prof. Dr. Atilla Özalpan Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız ve akademisyenlerin yanı sıra, MOBİGEN lisans-lisansüstü öğrencileri ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğrencileri katıldı. Furkan Öztürk; bilimin en büyük gizemlerinin başında gelen 4 milyon yıl evvel ilk canlı hücrenin ve yaşamın oluşumunda homokiralitenin önemini, keşfine giden bu yolculuğun basamaklarını öğrencilerimize aktardı.

Furkan Öztürk'ün yanı sıra, Mütevelli Heyet Üyelerimizden Cengiz Ultav ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Orhan Bursalı ile MOBİGEN araştırma laboratuvarları ve bilimsel çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi paylaşımı yapıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/03/2023 - 13:10