MOBİGEN, Portekiz Coimbra Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rui Fausto'yu Ağırladı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN), Portekiz Coimbra Üniversitesi’nden (The University of Coimbra) Prof. Dr. Rui Fausto'yu üniversitemizde ağırladı. 2 Mayıs 2023 Salı günü Prof. Dr. Atilla Özalpan Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Prof. Dr. Fausto “Magic Wands for Controlling Molecular Structure: Beyond the Chemical Reactivity Paradigms” başlıklı sunumunu yaptı. Kendi araştırma alanında 500'ün üzerinde bilimsel yayına ve 10 binden fazla atıfa sahip olan Prof. Dr. Rui Fausto, biyokimya ve moleküler biyoloji dahil olmak üzere farklı bilimsel alanlarla ilişkili olan organik moleküllerde konformasyonel değişimleri başlatmak ve araştırmak için kullanılan gelişmiş yöntemleri ayrıntılı olarak açıkladı. Kırmızı-altı spektroskopi ile düşük sıcaklık matris izolasyon koşulları altında incelenen yüksek seçicili moleküler yapı değişimlerinde, titreşimsel uyarım ve kuantum mekanik tünelleme mekanizmalarının detaylarını aktardı. Seminere; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çimen Atak, MOBİGEN ve Fizik Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 06/12/2023 - 11:09