"Meme Kanseri Farkındalık Ayı: Genetik ve Çevresel Risk Faktörleri"

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN), "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında "Genetik ve Çevresel Risk Faktörleri" başlıklı konferans düzenleyecek. Meme Sağlığı Derneği'nden (MEMEDER) Uzman Dr. Şeniz Kavak'ın konuşmacı olacağı etkinlik, 31 Ekim Perşembe günü saat 15.00'te Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Atilla Özalpan Seminer Salonu'nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte; meme kanseri risk faktörlerinin, genetik ve çevresel etkilerinin yanı sıra erken teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verilecek.

İKÜ MOBİGEN TYÇ Yeterliliği Aldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN); ülkemizde düzenlenen tüm yeterliliklere (diploma, sertifika, mesleki yeterlilik belgesi gibi) ilişkin bilgilerin ulusal ve uluslararası kamuoyunun erişimine sunulması amacıyla geliştirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nde (TYÇ) Lisans Diploması Yeterliliğine uygun bulunarak, 09.05.2024 tarihi itibarıyla Yeterlilikler Veri Tabanına işlendi. Bu kapsamda, Yeterlilik ile ilgili logo, İKÜ MOBİGEN mezunlarının mezun belgelerinde ve transkriptlerinde yer alacak.

Arş. Gör. Enes Bal ve Arş. Gör. Buse Özden, 3. Uluslararası Akuatik Biyoteknoloji Sempozyumu’nda Çalışmalarını Sundular

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Enes Bal ve Arş. Gör. Buse Özden; İstanbul Üniversitesi’nden ekip arkadaşları Seher Elif Mekik ile birlikte gerçekleştirdikleri “Sedimentary Ancient DNA: Cutting-edge Techniques and Their Applications in Biotechnology” başlıklı ortak çalışmalarını, 26 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Akuatik Biyoteknoloji Sempozyumu’nda sundular.
 

MOBİGEN 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Toplantısı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) tarafından,  25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 11.00’de Prof. Dr. Atilla Özalpan Seminer Salonu’nda 2024-2025 Akademik Yılı’nda yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilere yönelik “Bölüm Oryantasyon Toplantısı” yapıldı. Bölüm akademik kadrosunun tanıtıldığı toplantıda; Dr. Öğr. Üyesi Alp Ayan tarafından öğrencilere ders seçimleri, CATS kullanımı, yönetmelikler ve üniversite yaşamı hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi.

MOBİGEN Öğrencilerimizin Uluslararası Kongre Katılımı 

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) öğrencilerimizden Hilal Nur Çalışır ve Sıla Akçay, 10-11 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Medipol Üniversitesi’nin düzenlediği “2. International Workshop on Cancer and Lipidomics” başlıklı uluslararası çalıştaya poster sunumları ile katıldılar. Öğrencilerimiz; MOBİGEN akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Ayhan Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Özfiliz-Kılbaş ve Dr. Öğr.

İKÜ MOBİGEN’den TEKNOFEST 2024 Katılımı 

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Simge Emlik’in arasında bulunduğu Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklı NanoNeuroGenius grubu, “PDGFRA genini hedefleyen miRNA taşıyıcı ultrason-aktif akıllı nanoparçacıkların etkinliğinin glioblastoma kanserinde araştırılması” başlıklı proje fikirleri ile 2024 Teknofest Biyoteknolojik İnovasyon Yarışması’na katıldı. NanoNeuroGenius grubu, 1300 proje arasından finale kalan 40 ekip arasında yer aldı ve proje sunumlarını gerçekleştirmeye hak kazandı.

MOBİGEN'de “Uygulamalı Yeni Nesil Dizileme (NGS) Çalıştayı” 

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuvarlarında, 24-26 Haziran 2024 tarihleri arasında Gen-Era Diagnostik sponsorluğunda “Uygulamalı Yeni Nesil Dizileme (NGS) Çalıştayı” düzenlendi. Saha Uygulama Uzmanı Erdi Kara, Teknik Ürün Uzmanı Gizem Alkurt ve Satış Uzmanı Sahra Aras tarafından “Illumina iSeq 100” cihazı ile yeni nesil dizileme teknolojisinin tanıtıldığı çalıştayda; bakteriden genomik DNA izolasyonu, kalitatif ve kantitatif analizler, PCR, kütüphane hazırlığı ve yeni dizileme işlemi gerçekleştirildi.