Prof. Dr. Atilla Özalpan, Vefatının 13. Yılında Anıldı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) Kurucu Bölüm Başkanı çok değerli hocamız Prof. Dr. Atilla Özalpan, aramızdan ayrılışının 13. yılında düzenlenen “Çağımızın Yükselenleri: Moleküler Biyoloji ve Yapay Zeka” paneli ile 14 Mart 2025 Cuma günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Önder Öztunalı Seminer Salonu’nda anıldı.

Prof. Dr. Atilla Özalpan’ı Anma Günü

Bölümümüz Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Özalpan’ı Anma Etkinliği, 14 Mart 2025 Cuma günü “Çağımızın Yükselenleri: Moleküler Biyoloji ve Yapay Zeka” başlıklı panelde Prof. Dr. Ozan Kocadağlı, Dr. Öğr.Üyesi Neslihan Gökmen İnan ve Av. Yıldız Tuğçe Erduran’ın katılımı ile MOBİGEN Prof. Dr. Atilla ÖZALPAN Seminer Salonu’nda gerçekleşecektir.
 

"İş Sağlığı ve Laboratuvar Biyogüvenlik Kuralları" Semineri

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) araştırma laboratuvarında çalışan öğrencilere yönelik, 28 Kasım 2024 Çarşamba günü "İş Sağlığı ve Laboratuvar Biyogüvenlik Kuralları" hakkında detaylı bir bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. İKÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Cumhur Gültekin ve MOBİGEN akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Meriç tarafından verilen seminerde; araştırma laboratuvarlarının çalışma koşulları ve laboratuvar ortamında çalışılırken dikkat edilmesi gereken kurallar detaylı olarak anlatıldı. 

"Meme Kanserinin Genetik ve Çevresel Risk Faktörleri" Semineri

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında 31 Ekim 2024 Perşembe günü "Meme Kanserinin Genetik ve Çevresel Risk Faktörleri" başlıklı seminer düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Meme Sağlığı Derneği'nden (MEMEDER) Uzman Dr. Şeniz Kavak; meme kanseri risk faktörlerinin genetik ve çevresel etkilerinin yanı sıra, erken teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

"Meme Kanseri Farkındalık Ayı: Genetik ve Çevresel Risk Faktörleri"

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN), "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında "Genetik ve Çevresel Risk Faktörleri" başlıklı konferans düzenleyecek. Meme Sağlığı Derneği'nden (MEMEDER) Uzman Dr. Şeniz Kavak'ın konuşmacı olacağı etkinlik, 31 Ekim Perşembe günü saat 15.00'te Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Atilla Özalpan Seminer Salonu'nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte; meme kanseri risk faktörlerinin, genetik ve çevresel etkilerinin yanı sıra erken teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verilecek.

İKÜ MOBİGEN TYÇ Yeterliliği Aldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN); ülkemizde düzenlenen tüm yeterliliklere (diploma, sertifika, mesleki yeterlilik belgesi gibi) ilişkin bilgilerin ulusal ve uluslararası kamuoyunun erişimine sunulması amacıyla geliştirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nde (TYÇ) Lisans Diploması Yeterliliğine uygun bulunarak, 09.05.2024 tarihi itibarıyla Yeterlilikler Veri Tabanına işlendi. Bu kapsamda, Yeterlilik ile ilgili logo, İKÜ MOBİGEN mezunlarının mezun belgelerinde ve transkriptlerinde yer alacak.

Arş. Gör. Enes Bal ve Arş. Gör. Buse Özden, 3. Uluslararası Akuatik Biyoteknoloji Sempozyumu’nda Çalışmalarını Sundular

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Enes Bal ve Arş. Gör. Buse Özden; İstanbul Üniversitesi’nden ekip arkadaşları Seher Elif Mekik ile birlikte gerçekleştirdikleri “Sedimentary Ancient DNA: Cutting-edge Techniques and Their Applications in Biotechnology” başlıklı ortak çalışmalarını, 26 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Akuatik Biyoteknoloji Sempozyumu’nda sundular.