"BİLİM-SİZ" Konferansı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü'nün üçüncüsünü düzenlediği "BİLİM-SİZ" konferansına, 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü Önder Öztunalı Konferans Salonu ev sahipliği yaptı. Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen konferans; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çimen Atak, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Seyhan Altun, Kulüp Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Özfiliz Kılbaş ve Kulüp Başkanı Kerem Yasin Yıldızhan'ın açılış konuşmaları ile başladı. Dört oturum halinde gerçekleştirilen konferansta; Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Osmay Güre “Moleküler Kanser Biyolojisi ve İmmunoloji”, Koç Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Demirci “Yapısal Biyolojinin Türkiye’deki Parlak Geleceği”, Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fikrettin Şahin “Eksozomların Rejeneratif Etkileri” başlıklı sunumlarını yaptılar. Her oturumun sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı. Sapiens Genetik’ten Doç. Dr. Kanay Yararbaş'ın “Bir Start-up Hikayesi: Sapiens” başlıklı sunumu, bir girişimcilik hikâyesi ve basamakları hakkındaki bilgilerle konferans son buldu. Farklı konular ve disiplinlerarası yaklaşımlarla yapılan çalışmaların aktarıldığı konferansın sonunda, Ginko Bilim sponsorluğunda kitap ve Sapiens Genetic and Healthcare Services şirketinde staj görüşme hakkı çekilişleri yapılarak, ödüller sahiplerini buldu.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 06/12/2023 - 11:22