İKU Asimov Teknoloji Kulübü – Asimov-X Roket Takımı

İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesinde 9 Kasım 2020 tarihinde kurulan Asimov Teknoloji Kulübü, mühendisliği temel alarak projeler üreten, ürettiği projelerle ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmayı amaçlayan bir öğrenci kulübüdür. Bu amaçla yola çıkarak 20 Kasım 2020 tarihinde kulüp bünyesinde, TEKNOFEST tarafından yürütülen “Roket Yarışması”na katılmak için bir roket takımı kuruldu. Roket Takımı’nın Proje ve Kulüp Danışmanı Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ertuğrul Eriş’tir.

TEKNOFEST nedir? 


TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşların paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

Roket Yarışması nedir? 

Yarışmada dört kategori bulunmaktadır;

  • Lise Kategorisi (5 bin feet)
  • Orta İrtifa Kategorisi (10 bin feet)
  • Yüksek İrtifa Kategorisi (20 bin feet)
  • Zorlu Görev Kategorisi (10 bin feet)

Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR) ,Atış Hazırlık Raporu (AHR) olmak üzere 3 farklı rapor hazırlamaları gerekmektedir. ÖTR değerlendirme sonuçlarına göre bir ön eleme gerçekleşecektir. Maddi destek almaya hak kazanan takımlar ise KTR sonuçlarına göre belirlenecektir. Takımlar tasarımlarını, yarışma başvuru sürecinin sona ermesinin ardından yayınlanacak olan Motor Kataloglarından seçecekleri bir roket motoruna göre yapmaları gerekmektedir. 

Roket Yarışması, Tuz Gölü’nde gerçekleştirilecek ve dereceye giren takımlar TEKNOFEST’te açıklanacaktır.

Asimov-X Roket Takımı ve Hedefi

Asimov-X Roket Takımımız, 7 takım üyesinden ve bir takım danışmanından oluşmaktadır. Takımımız ilk olarak takım adı belirleyip, takım logosu oluşturarak işe başlamıştır. Takımımız Orta İrtifa Kategorisinde yarışacaktır. Yaklaşık 2 aylık bir Ar-Ge çalışmasının ardından roketin alt sistemlerinin detayları belirlenip, bilgisayar üzerinden roket oluşumuna başlanmıştır. Takımımız TEKNOFEST’e başvurusunu gerçekleştirmiş, ön eleme raporu olan ön tasarım raporunu hazırlamaktadır. Roket Takımımızın hedefi, tüm raporları başarılı bir şekilde teslim ederek, finalist kalmak ardından roketimizi Tuz Gölü semalarında uçurmaktır. Zor bir süreçte kurulmasına rağmen takımımızın hedefi sadece finalist olmak değil, derece ile ödül alabilmektir. Takımımız bu doğrultuda bir gayretle çalışmalarını sürdürmektedir. 
 
Sponsorlarımıza ve Destekçilerimize

"Bu projede bize yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Ertuğrul Eriş, Dr. Cenk Dinçbakır ve Prof. Dr. Süleyman Hikmet Çağlar hocalarımız ile Kültür Noktası'na teşekkür ederiz. Maddi ve manevi ana sponsorumuz İstanbul Kültür Üniversitesi’ne teşekkür ederiz."

Sosyal Medya Hesaplarımız

Instagram: İKÜ Asimov Teknoloji Kulübü (@ikuasimov) 
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ikuasimov 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pa, 05/16/2021 - 20:03