“Linux Terminalinde Veri Analizi ve Madenciliği”

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 4 Mayıs 2021 Salı günü “Linux Terminalinde Veri Analizi ve Madenciliği” başlıklı webinar düzenledi. Etkinliğe, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Biyomühendislik Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Alper Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. CatsV3 üzerinden gerçekleştirilen e-seminere; öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden alanda çalışan akademisyenler de katıldı. Moderatörlük görevini Arş. Gör. Dr. Özge Rencüzoğulları’nın üstlendiği e-seminerde, karmaşık biyolojik verilerin derlenmesi ve analiz edilmesinde kullanılan biyoinformatik araçlar ve Linux işletim sistemi hakkında detaylı bilgiler verildi. İnsan genom bilgileri kullanılarak DNA dizisi üzerinde belirli motiflere sahip bölgelerin bulunması, örnek çalışma olarak gerçekleştirildi. Son olarak yakın gelecekte geliştirilebilecek programlar ve bu programların sahip olacakları işlevler hakkında fikirler tartışıldı.

Etkinliğin tekrarını izlemek için…

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 03/01/2022 - 09:35