MOBİGEN'de “Uygulamalı Yeni Nesil Dizileme (NGS) Çalıştayı”

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuvarlarında, 24-26 Haziran 2024 tarihleri arasında Gen-Era Diagnostik sponsorluğunda “Uygulamalı Yeni Nesil Dizileme (NGS) Çalıştayı” düzenlendi. Saha Uygulama Uzmanı Erdi Kara, Teknik Ürün Uzmanı Gizem Alkurt ve Satış Uzmanı Sahra Aras tarafından “Illumina iSeq 100” cihazı ile yeni nesil dizileme teknolojisinin tanıtıldığı çalıştayda; bakteriden genomik DNA izolasyonu, kalitatif ve kantitatif analizler, PCR, kütüphane hazırlığı ve yeni dizileme işlemi gerçekleştirildi. Teorik bilginin uygulamalı eğitimler ile desteklendiği bu çalıştaya; bölüm öğretim üyelerimizin yanı sıra, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz ile TÜBİTAK-2209A projesine sahip lisans öğrencilerimiz katıldılar.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 07/05/2024 - 12:42