"Moleküler Biyoloji ve Genetik’te Yapay Zeka" Semineri

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik Bölümü’den Doç. Dr. Ozan Karadağlı, Haliç Üniversitesi’den Öğr. Gör. Ali Mertcan Köse ve Koç Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Neslihan Gökmen’in konuşmacı olarak yer aldığı “Moleküler Biyoloji ve Genetik’te Yapay Zeka” başlıklı seminer düzenledi. 17 Mart 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte, Öğr. Gör. Ali Mertcan Köse derin ve makine öğrenme uygulamaları ile CRISPR/Cas9 sistemi gen düzenlenmesinde hedef dışı tahminler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Öğr. Gör. Neslihan Gökmen ise yapay zeka teknikleri kullanılarak tümörlü dokuların rezeksiyonunda tıbbi görüntülerin işlenmesi ve modellenmesi hakkında sunum yaptı. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde yapılan/yapılacak proje veya çalışmalardaki kullanım şekilleri; Doç. Dr. Ozan Karadağlı, Öğr. Gör. Ali Mertcan Köse ve Öğr. Gör. Neslihan Gökmen ile tartışıldı. Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı seminerde, web tabanlı platformların istatistiksel skorlama değerlerinin, biyolojik verilerin elde edilmesinde önemli olduğu görüşü paylaşıldı.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 03/28/2022 - 10:20