“Nöropsikolojik Değerlendirme Testleri”

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü, 24 Ocak 2022 tarihinde “Nöropsikolojik Değerlendirme Testleri” başlıklı seminer düzenledi. CATS platformu üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe, İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü’nden Doç. Dr. Nurcan Orhan ve Arş. Gör. Hande Yüceer konuşmacı olarak katıldılar. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü akademik kadrosunun, öğrencilerinin ve mezunlarının yer aldığı seminerin moderatörlük görevini, Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü öğrencileri üstlendi. Etkinlikte, karmaşık nörodejeneratif hastalıkların tespitinde nöropsikologların hangi testleri tercih ettikleri ve testlerin skorlamaları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Hayvan davranış testlerinde gerçekleştirilen uygulamalar ve kendi yürüttükleri çalışmalar üzerinden yapılan örneklemenin ardından, mevcut uygulamaların durumu ve deney hayvanlarının kullanımındaki etik kaygılar üzerinde duruldu. Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.

Etkinliğin tekrarını izlemek için tıklayınız…

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 02/11/2022 - 17:09