“Projeden Tedaviye (SMA ve CRISPR Gen Terapisi)”

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü ile IEEE Kulübü iş birliğinde 12 Nisan 2022 Salı günü Prof. Dr. Atilla Özalpan Seminer Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) 2020 yılı mezunlarından Enes Bal “Projeden Tedaviye (SMA ve CRISPR Gen Terapisi)” başlıklı sunumunu yaptı.

RaDiChal yarışmasında birinci olan ve Enes Bal’ın da üyesi olduğu “5-Gen SMA” takımının hedeflerinden bahsedildiği konuşmada, Prime Editing ile c.840 C>T Transisyonunun Düzeltilmesi ve c.859 G>C Dönüşümünün Sağlanmasıyla SMN2 Gen Etkinliğinin ve SMN Protein Anlatımının Arttırılmasının sonuçları tartışıldı.

ENES BAL

2021 yılı itibarıyla Üsküdar Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi TRGENMER-Transgenik Hücre Teknolojileri & Epigenetik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde araştırmacı olarak görev almaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/18/2022 - 09:56